Mesečno poletno potovanje po alpskih državah za le 50€

Kaj pravite na odkrivanje alpskih držav - Francija, Monako, Italija, Švica, Liechtenstein, Avstrija, Nemčija in Slovenija? To bo omogočeno 100 mladim, ki bodo lahko alpsko vozovnico lahko kupili za le 50 evrov, namesto redne cene, ki je 255 evrov.

Kdo lahko potuje z vozovnico Youth Alpine Interrail?

Mladi, med 16. in 27. letom starosti, ki si želijo osebno preizkusiti trajnostni način potovanja in tako z uporabo javnega prevoza obiskati osem alpskih držav. Vtise svoje alpske pustolovščine bodo morali deliti z objavami na družbenih omrežjih in na spletni strani projekta. Najlepše fotografije in avtorje najboljših zgodb bodo ob koncu poletja nagradili.

Kje se lahko prijavite?

Do 20. maja 2018 se prijavite preko spletnega obrazca http://yoalin.org/application/. Izbrani kandidati bodo o možnosti nakupa vozovnice po znižani ceni obveščeni do 23. maja. Lahko se prijavite posamezno ali v skupini do največ štiri osebe.

Koliko stane vozovnica Youth Alpine Interrail

Za 100 izbranih mladih popotnikov bo vozovnica namesto 255 stala le 50 evrov.

Veljavnost vozovnice?

Z vozovnica, ki velja en mesec in ima 7 potovalnih dni, boste lahko potovali v juliju in avgustu 2018.

Kaj pričakujejo v zameno od vas?

Pripravljenost deliti svoje zgodbe in vtise alpske pustolovščine z objavami na družbenih omrežjih in na spletni strani projekta z oznakami (hashtagi): #createyourownstory, #youthalpineinterrail, #interrail, #yoalin.

Več o projektu

Youth Alpine Interrail V okviru projekta Youth Alpine Interrail bo 100 mladih v starosti med 16. in 27. letom omogočeno kupiti alpsko vozovnico po znižani ceni, to je 50 evrov, z veljavnostjo sedmih potovalnih dni v enomesečnem obdobju. Mladim bo tako omogočeno trajnostno potovanje po Alpah, s tem pa odkrivanje prednosti trajnostnega potovanja in doživljanja lepot alpskega sveta. Projekt Youth Alpine Interrail izvajata Mladinski svet CIPRA in CIPRA International v sodelovanju s podjetjem EURAIL. Projekt podpirajo tudi države podpisnice Alpske konvencije. Oddaja prijav za prejetje alpske vozovnice Interrail je možna do 20. maja na www.yoalin.org.

CIPRA – raznolika in pestra organizacija Mednarodna komisija za varstvo Alp (CIPRA) je nevladna krovna organizacija z nacionalnimi odbori in regionalnim odborom v vseh sedmih alpskih državah. Zastopa več kot sto društev in organizacij iz sedmih alpskih držav. CIPRA se zavzema za trajnostni razvoj na območju Alp, ohranjanje naravne in kulturne dediščine ter za regionalno raznovrstnost in reševanje skupnih problemov v alpskem prostoru (www.cipra.org).