Slovenske železnice - Potniški promet in skupina Arriva ponujamo nove povezave med Slovenijo in Italijo

Slovenske železnice - Potniški promet in skupina Arriva ponujamo nove povezave med Slovenijo in Italijo. Enajstega decembra, ko začne veljati novi železniški vozni red, bodo do tržaške železniške postaje vozili avtobusi, ki bodo imeli povezave z vlaki do italijanskih mest.

Z ljubljanske avtobusne postaje postaje bodo vsak dan vozili avtobusi do tržaške železniške postaje in imeli povezave s hitrimi vlaki Le Frecce. Do Rima bo tako mogoče prispeti v sedmih, do Milana pa v dobrih šestih urah. Hitreje dostopna bodo seveda tudi druga mesta, denimo Benetke, Padova, Bologna, Firence, Torino. Ugodna pa je tudi povezava do Pariza.  Iz Ljubljane se odpeljete ob 15.25 do Benetk, od koder naprej z nočnim vlakom Thello, s katerim prispete v Pariz naslednje jutro, ob 9.55,  vlak ima tudi ležalnike. Iz Pariza se vračate ob 19.14 ter prispete v Ljubljano sredi naslednjega dne, ob 14.35.

Avtobus proti Trstu, kamor boste prispeli v uri in 35 minut, bo z Avtobusne postaje Ljubljana - peron 28, odpeljal dvakrat na dan, ob 7.40 in ob 15.25, iz Trsta v Ljubljano pa ob 12.55 in 19.30.

Večerni odhod bo od 1. junija do 30. septembra poznejši, in sicer ob 22.00.

Avtobusne povezave, ki jih SŽ-PP ponujamo v sodelovanju s skupino Arriva v Sloveniji, so vključene v sistem mednarodnega železniškega voznega reda. Na avtobusih tako veljajo železniške vozovnice z všteto obvezno rezervacijo sedeža.

Vozovnice do Trsta stanejo 9 evrov, otroci od 6. do 12. leta starosti potujejo po polovični ceni, mlajši od 6 let pa brezplačno.

Vozovnice do Trsta in drugih italijanskih mest lahko kupite v Infocentrih na železniški postaji v Ljubljani, Celju, Kopru in Mariboru ter na drugih mednarodnih železniških blagajnah.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite še:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..