Z muzejskim vlakom v Borovnico na obeležitev visokega železniškega jubileja in na praznik borovnic

Borovnica v julijskih dneh vabi na kar dve prireditvi: 27. julija bo minilo 160 let, odkar je z Dunaja v Trst pripeljal prvi vlak. S tem je bil simbolično sklenjen eden največjih gradbenih podvigov v Evropi v tistem času. Kot največji objekt na celotni progi med Dunajem in Trstom vidno najbolj izstopal 561 metrov dolg in 38 metrov visok Borovniški viadukt. Južna železnica je bila izjemnega pomena za modernizacijo, industrializacijo ter splošen razvoj slovenskih dežel, zlasti krajev ob sami progi.

V četrtek, 27. julija, bo ob visokem jubileju na železniški postaji v Borovnici, med 16.30 in 17.30 osrednja slovesnost, ki se je bo kot slavnostni govornik udeležil minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, udeležence pa bosta nagovorila tudi evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc in generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes.

Muzejski vlak z visokimi gosti in drugimi potniki bo iz Ljubljane odpeljal ob 15.55, iz Borovnice bo ob povratku odpeljal ob 17.30.

V soboto, 29. julija, pa bo v Borovnici že tradicionalna turistična prireditev praznik borovnic.  

Muzejski vlak bo z glavne železniške postaje Ljubljana odpeljal ob 9.00. Potniki si bodo ob prihodu v Borovnico, kamor bodo prispeli ob 9.25, s pomočjo "smuti kolesa" sami izdelali borovničev smuti dobrodošlice ter si ogledali sejem in štrevilne spremljajoče razstave (razstava slik in fotografij gradnje Južne železnice med Ljubljano in Trstom, razstavo "S čipko obujamo pozabljene stvar”…). S starodobnim avtobusom se boste lahko zapeljali tudi na ogled Tehniškega muzeja Slovenije v bližnjem gradu Bistra. Povratek muzejskega vlaka v Ljubljano bo ob 16.30. Več najdete na - Borovnica.

Cena vozovnic za muzejski vlak (sobota)

Cena vozovnice za odrasle je 18 evrov, za otroke med 6. in 12. letom 9 evrov, za mlajše pa je vožnja brezplačna.

Vozovnica vključuje: prevoz z muzejskim vlakom iz Borovnice do Ljubljane in nazaj, borovničev smuti dobrodošlice, obisk sejma in prevoz s starodobnim avtobusom do Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri ter prevoz z avtobusom iz Bistre do železniške postaje Borovnica.

Vozovnice za  muzejski vlak lahko kupite na vseh prodajnih mestih Slovenskih železnic.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite še:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih 
omrežij določajo drugi operaterji,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..