Na vlakih po Koroški progi v poletnem času več prostora za prevoz koles

Po dolgih letih v poletnem času spet tudi ob sobotah potniški vlaki po Koroški progi.
Zaradi železniškega potniškega prometa ob sobotah opozarjamo, naj se udeleženci v prometu, prilagodijo novonastalim razmeram ter pazljivo in preudarno prečkajo železniško progo.  
Slovenske železnice - Potniški promet  smo v poletnem času okrepile tudi možnosti prevoza koles na vlakih na Koroški progi. Vse vlakovne (dizelmotorne) garniture so že od letošnjih prvomajskih praznikih pripravljene za prevoz dodatnih 15 koles (običajno največ 8 koles), saj smo začasno odstranili del sedežev in prostor namenili za prevoz koles. Ker vlaki, ki vozijo po Koroški progi, vozijo tudi proti Murski Soboti, se povečuje tudi možnost prevoza  koles tudi v tem delu Slovenije. Kolesarjenje oziroma odkrivanje Slovenije s kolesom  postaja vse bolj vabljivo in zanimivo za domače in tuje popotnike. Več prostora za kolesa na vlakih na progi med Mariborom, Prevaljami in Pliberkom (Bleiburg) bo na voljo do septembra, ko se bo začelo novo šolsko leto.

Zaradi železniškega potniškega prometa ob sobotah na Koroški progi opozarjamo, naj se udeleženci v prometu prilagodijo novonastalim razmeram ter pazljivo in preudarno prečkajo železniško progo.

Poletni vozni red vlakom med Mariborom in Prevaljami ob sobotah, ki velja od 24. junija do 2. septembra.
Vlak številka 16152 iz Maribora odpelje ob 7:35, na Prevalje pa pripelje ob 9:01.
Vlak številka 16153 s Prevalj odpelje ob 9:15, v Maribor pripelje ob  10:37.
Vlak številka 16154, ki iz  Maribora odpelje ob 16:00, na Prevalje  pripelje ob  17:26.
Vlak številka 16155, ki s Prevalj odpelje ob 17:38, v Maribor  pripelje ob  19:00.
Omenjeni vlaki ustavljajo na postajah  Maribor Tabor, Maribor Studenci, Ruše, Ruta, Podvelka, Vuhred, Vuzenica in v Dravograd.

Poletni vozni red vlakom med Mariborom in Ormožem  ob sobotah, nedeljah in praznikih, ki velja od 11. junija do 9. decembra.
Vlak številka 16150 iz Ormoža odpelje ob 8:30, v Maribor  pripelje ob 9:26.
Vlak številka 16151 iz Maribora  odpelje ob 16:10, v Ormož  pripelje ob 17:08.
Omenjeni vlaki ustavljajo na postajah  Moškanjci, Ptuj, Kidričevo, Rače in  Hoče.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..