Na praznično razvajanje v Pulj

Zakaj ne bi velikonočne ali prvomajske praznike preživeli malo drugače? Z vlakom v Pulj, katerega zgodovina sega tri tisoč let nazaj... Istrski biser je umeščen na južnem koncu Istre. Rimski amfiteater – veličastna Arena – zgrajen med vladavino cesarja Avgusta, je zagotova najbolj prepoznavna puljska znamenitost. Ni pa edina! Herkulesova vrata iz časa Rimljanov so služila za obrambo mesta. In še bi se našle znamenitosti, ki jih poleg prijetne sredozemske klime in naravnih lepot, ponuja privlačni Pulj.

Ko ste že v Pulju, se lahko z ladjo zapeljete še čez Fažanski kanal na Brione, kjer je Veliki Brion zagotovo vreden obiska, saj na njem živi okoli 250 vrst živali. Po otoku se lahko zapeljete s turističnim vlakom, se vmes sprehodite in ogledate naravne lepote, safari park ali pa zgodovinske točke otoka, kot so rimska vila v zalivu Verige, bizantinski kastrum, cerkvica sv. Germana iz 15. stoletja... Več informacij najdete na - Pulj in na - Brioni.

Vozni red vlakov:
 
ODHOD MV 1274   VRNITEV MV 1275
LJUBLJANA 6.12       PULJ 17.56
PULJ 10.45              LJUBLJANA 22.38
 
Vlaka vozita ob sobotah, nedeljah in praznikih, od 22. 04. do 18. 06., ter 27. 04, 01. in 02. 05. in  od 28. 08. do 24. 09. 2017.
 
TUDI S KOLESOM….
Če želite, da bodo vaše počitnice še bolj razgibane, tudi za to imamo rešitev – najprej z vlakom do Pulja in nato na kolo.


Pri vlakih, ki vozijo v Opatijo, Reko ali Pulj lahko "vzamete" tudi kolo. Potnik, ki potuje v tujino, kupi v Sloveniji vozovnico za prevoz kolesa iz Slovenije v tujino. Za prevoz kolesa iz tujine v Slovenijo se kupi vozovnica v tujini. Za enosmerni prevoz spremljanega kolesa s postaj Slovenskih železnic do postaj na Hrvaškem bo treba plačati 5,00 evrov.
 
Za vsakega se pravi popust najde! Povratna vozovnica iz Ljubljane do Pulja samo 29,00 evrov.
 
Če ste »stari« do 20. let in potujete v skupini (6 oseb in več), boste v Pulj potovali izjemno ugodno. Za vas velja kar 70-odstotni popust! Povratno potovanje med Ljubljano in Puljem, za mlade do 20. leta starosti, stane le 17,40 evrov na osebo, dodatna ugodnost pa je še brezplačen prevoz za spremljevalca.

DRUŽINE
Za družino pa je vsekakor najboljša izbira vozovnica CITY STAR. Z nakupom vozovnice City Star za povratno potovanje (za posamezne potnike in skupine do 5 oseb) bodo otroci v starosti do 6. let ter otroci v starosti od 6. do 15. let, ki potujejo v spremstvu staršev ali starih staršev, po tej ponudbi potovali brezplačno.


Več informacij je mogoče dobiti:
v Infocentrih Slovenskih železnic v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru,
po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..