Zapeljite se na že X. Rimske igre na Ptuj

Ulice in trge Ptuja bodo med 17. do 20. avgustom, spet zasedli gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že devet let ustvarjajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Letošnje X. RIMSKE IGRE so v počastitev 1948. obletnice zbora vojskovodij v Petovioni, na katerem jih je Markus Antonius Primus nagovoril, da so potrdili Vespazijana za cesarja.

Več sto udeležencev bo predstavilo življenje in običaje v starem Rimu. Ptuj oziroma tedanja Poetovia je bil pred 2000 leti mogočno mesto, najprej vojaška postojanka, pozneje pa tudi pomembno trgovsko in obrtno mesto.
Igre potekajo štiri dni, vrhunec iger je sobotna povorka po ptujskih ulicah (v letu 2012 se je povorke udeležilo 1.300 udeležencev) in sobotni večer, z večerjo v rimskem stilu...

Več o igrah najdete na - Rimskeigre.

Zapeljite se z vlakom na ogled iger ter vseh lepot in znamenitosti našega najstarejšega mesta. Več o voznem redu vlakov najdete na - Slozeleznice.

Kot običajno lahko v dneh prireditve ob nakupu vozovnice izrabite popuste:

•starejši od 60 let in upokojenci s kartico ugodnosti Seniorji – 30 popusta  popusta od ponedeljka do petka ter 50  odstotkov  popusta ob sobotah, nedeljah in praznikih;
•otroci od 6. do 12. leta – 50 odstotkov  popusta;
•družine s kartico ugodnosti Družine – 40 idstotkov popusta ter brezplačno za otroke do 12. leta.

Vse podrobnejše informacije dobite tudi:

• v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
• na potniških blagajnah,
• po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
• po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..