V Zagreb na izlet in obisk razstave - Zagreb - Dunaj okoli leta 1900

V zagrebški galeriji „Klovićevi dvori“ bo do 7. maja letos, pod pokroviteljstvom hrvaške predsednice in avstrijskega predsednika, odprta razstava »Izziv sodobne, Zagreb - Dunaj okoli leta 1900.« Na njej so prvič predstavljena dela secesijskih avtorjev, ki so sočasno narejena v Zagrebu in na Dunaju, na področju slikarstva, kiparstva in arhitekture.

Razstava ponuja primerjavo del Gustava Klimta, Kolomana Mosera in Karla Molla z deli Vlaha Bukovca, Tomislava Krizmana, Ivana Meštrovića in mnogih drugih.

Arhitekturni dosežki na Dunaju in v Zagrebu so predstavljeni skozi dela Otta Wagnerja, Josefa Hofmanna, Adolfa Loosa in Vjekoslava Bastla, Aladara Baraniaya in Viktora Kovačiča.
 
Kot so zapisali ob predstavitvi razstave, "ne zamudite redko srečanje z mojstrovinami umetnosti »fin de siecle« Dunaja in Zagreba, zgrabite redko možnost neposredne izkušnje del enega največjih umetnikov 19. in 20. stoletja, Gustava Klimta, pokukajte pod površino pobarvanega in vstopite v skrivnostni svet umetnikove duše, bolečine in veselja, nostalgije in melanholije človeka na pragu moderne dobe."

Več o razstavi, odpiralnem času galerije in ceni vstopnic lahko najdete na - Klovićevi dvori.

V Zagreb se zapeljite z vlakom že od 9 evrov. Vozne rede vlakov, popuste in cene vozovnic najdete na - hrvaska/zagreb.


Galerija Klovićevi dvori je na Jezuitskem trgu 4 v Zagrebu, 15 – 20 minut sprehoda od glavne železniške postaje v Zagrebu.